Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

342. Smażone banany

Składniki:

  • 4 banany,
  • 50 g masła,
  • 1/4 l wina deserowego,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,



przygotowanie:

Obrane i pokrojone wzdłuż banany posypać cukrem, smażyć na ma¶le na złoty kolor. Dodać cynamonu, odrobinę wina i gotować ok. 5 minut na małym ogniu. Podawać polane gor±cym winem. 

( zaczerpnięte z Wirtualnej Kuchni Polskiej wg Mariusza Marczaka)


¶roda, 03 lutego 2016, futermama
Tagi: owoce deser

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne