Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

341. Lody ze smażonymi bananami w miodzie

składniki:

  • 6 bananów
  • 6-8 kulek lodów bakaliowych
  • 10 łyżek mleka
  • 10 łyżek gorzkiego kakao
  • 2 łyżki miodu,
  • olej *

Przygotowanie
Banany przekroić wzdłuż i smażyć w małej ilo¶ci oleju z obu stron.  Gdy się zezłoc± polać miodem. Równolegle w małym garnku zagotować mleko i do gor±cego wsypać kakao. Gotować na małym ogniu ci±gle mieszaj±c, aż czekolada zgęstnieje. Można do smaku dodać 2 łyżki cukru. Banany położyć na talerzykach, nałożyć lody i polać czekolad± .


( zaczerpnięte z Wirtualnej Kuchni Polskiej wg Mariusza Marczaka)


¶roda, 03 lutego 2016, futermama

Polecane wpisy

  • Wigilijne menu

      Potrawy wigilijne Barszcz z pasztecikami z pieczarkami Lub z uszkami  (przepis 274) ¦ledĽ na różne sposoby (pod szub±, w sosie ¶mietanowym, w oleju,

  • 350. Gofry bezglutenowe

      Składniki: 2 szkl m±ki bezglutenowej ( ja używam Mehl Fahrine ) 4 jajka 2 szkl mleka ( może byc bez laktozy) 2/3 szkl oleju słonecznikowego szczypta soli

  • 349. Ajerkoniak

    Składniki: 200 ml spirytusu 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 250 ml mleka 3,2 % 8 żółtek ( najlepiej od kur wolno biegaj±cych, aby żółtka były mocno ż

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne