Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

339. Pesto pietruszkowo-koperkowe

Składniki:

  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 2 pęczki koperku
  • sok z 1/ cytryny
  • 4 łyzki oliwy
  • sól
  • 1 z±bek czosnku
  • 2 łyzki orzechów ziemnych
  • 1 łyżka tartego sera parmezan

Przygotowanie

Natkę posiekać drobno lub włożyć do blendera i zemleć. Dodać zmielone orzechy, oliwę, sok z cytryny sól i przeci¶nięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie zmiksować. Można dodać 1 łyżkę tartego sera parmezan. Ale jak nie ma, to niekoniecznie. Przełożyć do słoika. Dobrze przycisn±ć. Powierzchnię zalać 1 łyżk± oliwy. Zkręcić słoik. Można przechowywać w lodówce 2-3 tygodnie.

Pesto można podawać do makaronów, kanapek i mięs.

Smacznego

niedziela, 24 stycznia 2016, futermama
Tagi: dodatki

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/01/27 10:33:31
Pesto rewelacyjne!
Ja prowadzę bloga o tematyce rękodzielniczej. Zapraszam serdecznie do siebie.

P.S. Z chęci± dodam Twojego bloga do ulubionych i będę częstym go¶ciem :)

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne