Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

336. Łoso¶ duszony

Składniki:

  • 1 kg łososia ( może być ze skór±)
  • sól
  • żurawina suszona,
  • ¶liwki suszone
  • papryka słodka
  • 2 łyzki tłuszczu kokosowego

przygotowanie:

Rybę obkroić ze skóry, podzielić na porcje, posolić. Doprawić słodk± papryk±. Ułożyć rybę w naczyniu żaroodpornym , wysmarowanym tłuszczrem kokosowym. Żurawinę i ¶liwki  pokroić na mniejsze kawałki. Posypać nimi rybę. Przykryć pokrywk±. Wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 min.

Podawać na gor±co z ziemniakami z wody i sałata lodow±. Do ryby podajemy ćwiartkę cytryny.

Sos do ryby - ¶mietanowy z koperkiem? może ...

Można talerz udekorować listkiem sałaty i koperkiem . 

¶roda, 06 stycznia 2016, futermama
Tagi: ryba

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne