Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

337. Pyzy z sosem pieczarkowym

Danie proste chociaż bezglutenowe. A jak smakuje , oceńcie sami Pyzy Składniki: 1kg ugotowanych ziemniaków 4 jajka 1/2 kg m±ki bezglutenowej sól, przyprawy wg własnej kompozycji Sos pieczarkowy 30 dkg pieczarek 1 op.¶mietana kremówka sól

Danie proste chociaż bezglutenowe. A jak smakuje , oceńcie sami

Pyzy

Składniki:

  • 1kg ugotowanych ziemniaków
  • 4 jajka
  • 1/2 kg m±ki bezglutenowej
  • sól,
  • przyprawy wg własnej kompozycji

Sos pieczarkowy

  • 30 dkg pieczarek
  • 1 op.¶mietana kremówka
  • sól

Ziemniaki pognie¶ć , dodać jajka i m±kę, posolić do smaku. Z przyprawami można robić dowolne wariacje smakowe. Można też dodać np koperek drobno pokrojony lub cebulkę uduszon± w oliwce. Z przygotowanego ciasta formować niewielkie kulki i wkładać na gotuj±c± się , osolon± wodę. Jak wypłyn± na wierzch, wyjmować łyżk± cedzakow± na durszlak i przelewać zimna wod± żeby się zahartowały. Wykładać na talerz i polać sosem.

 

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, posolić i udusić, zalać ¶mietan±. Delikatnie zagotować mieszaj±c. I sos gotowy.



czwartek, 07 stycznia 2016, futermama
Tagi: potrawa drób

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne