Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

333. Ziemniaki zapiekane w ziołach

składniki:

  • 4 ¶rednie ziemniaki
  • bazylia oregano, tymianek, rozmaryn
  • lub
  • zioła prowansalskie
  • czosnek
  • 10 dkg startego sera gouda
  • 1/2 szkl ¶mietany
  • 1 łyżka startego sera parmezan lub

Wykonanie

Ziemniaki obrać , pokroić w plasterki, Ugotować na twardo.Odlać wodę, odparować. Ułożyć w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Posypać ziołami i startym serem. Czosnek przecisn±ć przez praskę i wymieszać ze ¶mietan±. Połowę wylać na ziemniaki. Ułożyć 2 warstwę ziemniaków i zrobić to samo - zioła, ¶mietana i ser. Można posypać posiekan± zielenin±. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 min.

Smacznego

¶roda, 30 grudnia 2015, futermama

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne