Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

334. Budyń czekoladowy

składniki:

  • 1 l mleka
  • 1 czekolada gorzka
  • 1 łyżka cukru trzcinowego lub 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki m±ki ziemniaczanej
  • szczypta soli

przygotowanie:

Zagotować 3/4 l mleka z sol±. Dodać czekoladę, olej kokosowy.  M±kę ziemniaczan± rozpu¶cić w pozostałym mleku. Wlać do gotuj±cego się mleka i zagotować mieszaj±c trzepaczk± rózgow±. Budyń wyłożyć na salaterkę opłukana zimn± wod±. lub rozłożyć do małych miseczek.

 

Tę sam± masę budyniow± można wykorzystać do przekładania ciast. Ale o tym będzie w innym przepisie.

¶roda, 30 grudnia 2015, futermama
Tagi: deser

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne