Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

306. Pesto z pietruszki

Składniki:

  • 2 pęczki naci pietruszki
  • 2 z±bki czosnku
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • 1/2 szkl oleju lub oliwy
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 1/4 szkl pestek słonecznika lub dyni
  • 1-2  łyżki sera parmezan

przygotowanie:

Natkę myjemy  o odrywamy zbyt grube łodyżki. Kroimy na kawałki. Wkładamy do blendera, wsypujemy wszystkie składniki  i miksujemy. Dodajemy olej i nadal miksujemy do odpowiedniej gęsto¶ci.

Przekładamy do słoika. Dokładnie zakręcamy. Przechowujemy w lodówce.

Stosujemy do różnych potraw wg własnych upodobań.

Ps. Dla tych, co nie maja alergii a lubi± - można dodać  orzechy laskowe lub ziemne - 5-6 szt.



niedziela, 01 grudnia 2013, futermama
Tagi: warzywa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2013/12/03 02:35:36
No i super :) Pesto bez orzechów :) Znowu co¶ dla mnie, tylko tym razem potrzebuję blender. Ale, że do coraz większej ilo¶ci przepisów jest mi potrzebny to pewnie niedługo będę miała.

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne