Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

301. Krem kawowy

Składniki:

  • 1 szkl kaszy jaglanej
  • 2,5 szkl wody
  • 3 łyżki ¶mietany kokosowej
  • 3 łyżki kawy zbożowej 
  • lub 2 łyzki kawy rozpuszczalnej
  • 1/3 szkl cukru trzcinowego
  • 1 pomarańcza - sok ¶wieżo wyci¶nięty

przygotowanie:

Kaszę wypłukać, wsypać do garnka , załać wod± i gotować aż kasza wchłonie wodę i będzie miękka. Odstawić z ognia, dodać cukier i miksować. Dodać kawę i ¶mietankę kokosow±. Dalej miksować. Na koniec dodać sok z pomarańczy i jeszcze raz przemiksować.  Wyłożyć na salaterki. Udekorować owocami, żurawin± i ¶mietank±.

Można podawać na ciepło i na zimno.

Smacznego  

sobota, 23 listopada 2013, futermama

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne