Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

234. Kaczka w jabłkach

składniki:

  • 5 udek kaczych
  • 3 jabłka
  • słoiczek konfitur wi¶niowych
  • 2 łyżki miodu
  • sól,
  • pieprz
  • oliwa
  • ¶mietana 12 %

przygotowanie:

Udka pokroić na dwie czę¶ci, posolić, popieprzyć, usmażyć na rozgrzanej oliwie. przełozyć do żaroodpornej brytwanny. Jabłka obrać,  pokroić w plastry, położyć na mięso z kaczki, wyłozyć konfiturę i mód, przykryć i wstawić do gor±cego piekarnika na 1,5 godziny. Wyjać czę¶ć uduszonych jabłek , zmiksować , dodać ¶mietanę 12 %, wstawić na chwilę do piekarnika, aby się sos zagotował.

Podawać z ryżem i surówkami.

 

niedziela, 26 grudnia 2010, futermama

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/12/26 00:35:16
Burczenie jelit

Najpopularniejsza lektura rencisty i emeryta;

co pisz± w w fakturach, rachunkach i kwitach.

Czynsz, woda, gaz, ciepło i pr±d.

Płacić trzeba więcej, a brać nie ma sk±d.

Wszystko drożeje, a zasiłek pogrzebowy w dół.

Co roku uboższy, na ¶więta emerycki stół.

Może dzieci, pomoc społeczna a może Caritas,

dostarcz± na ten stół jaki¶ rarytas;

¶ledzia, karpia, makaron, figę z makiem.

Rencista, emeryt często musi obej¶ć się smakiem.

Wokoło piękne słowa i ¶piewy chóralne,

a życie milionów jak było liche, teraz jest marne.

Wesołe i syte ¶więta od zawsze dla elit,

dla emerytów smutnym burczeniem jelit.


Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne
licznik odwiedzin