Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

113. Sos jarzynowy

Składniki:

  • dowolne warzywa drobno pokroić
  • 1/2 szkl bulionu
  • 1 kr±żek ananasa
  • 1 łyżka m±ki ziemniaczane
  • sól, pieprz
Przygotowanie: Warzywa rozdrobnić zalać bulionem i udusić. Dodać pokrojony ananas. Zagę¶cić m±czk± ziemniaczana rozpuszczon± w zimnej wodzie. Zagotować, przyprawić pieprzem.
poniedziałek, 22 grudnia 2008, futermama
Tagi: sos

Polecane wpisy

  • 205. Sos Tatarski

    Składniki: szklanka majonezu, 2 jaja ugotowane na twardo, 3 ogórki konserwowe, mały słoik pieczarek lub le¶nych grzybków marynowanych łyżeczka musztardy, 2 ły

  • 176. Majonez

    Składniki: 2 żółtka 1 szkl oliwki lub dobrego oleju sól, cukier sok z 1/ 2 cytryny Przygotowanie : Zóltka włozyć do miksera, posolić i ucierać. Dodać cukier.Do

  • 109. Sos Pomidorowy

    Składniki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szkl. bulionu 1 cebulka 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Cebulkę drobno pokroić i przysmarzyć na oliwce. Koncentrat

  • Curry z jajek na twardo

    Kolhaput to miasto w południowo-zachodnich Indiach, w stanie Maharasztra. Z niego wła¶nie pochodzi przepis na dzisiejsz± potrawę, czyli jajka w sosie curry. Jaj

  • Biały sos do frytek

    * Z dodaniem tego przepisu czekałam do  swoich urodzin, które s± wła¶nie dzisiaj. Sos, który przedstawiam poniżej jest najlepszym obiadowy wspomnieniem moj

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne