Można gotować z pasj± a nawet z fantazj± ... na pewno należy gotować zdrowo. Gotowanie to sztuka! Sztuka zapachu, widoku i smaku !
Blog > Komentarze do wpisu

62. Kolorowy pęczak

składniki:

  • 2 woreczki kaszy pęczak
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 cebula
  • 2 łyzki oliwy
  • sól

Zagotować wodę i posolić. Włożyć woreczki pęczaku i gotować tak długo,aż pęczak ładnie napęcznieje. Paprykę pokroić w paseczki. Cebulę również pokroić w cienkie paski. Wyłożyć na patelnie na rozgrzan± oliwę i dusić pod przykryciem.

W tym czasie ugotowana kaszę przełożyć z woreczków do żaroodpornego naczynia. Dodać uduszone warzywa i wymieszać. Zostawić pod przykryciem, aby kasza przeszła warzywami i oliw±.

Podawać jako dodatek do dań głównych.

niedziela, 30 grudnia 2007, futermama

Polecane wpisy

  • 339. Pesto pietruszkowo-koperkowe

    Składniki: 2 pęczki natki pietruszki 2 pęczki koperku sok z 1/ cytryny 4 łyzki oliwy sól 1 z±bek czosnku 2 łyzki orzechów ziemnych 1 łyżka tartego sera parmezan

  • 332. Masło orzechowe

    Składniki: 25 dkg orzechów ziemnych niesolonych 2 łyżeczki kakao 1 łyżka miodu lipowego sól szczypta 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Orzeszki ziemne z

  • 331. Majonez z ziemniaka

    Składniki 2 ¶rednie ziemniaki ugotowane 1/3 szklanki mleka sojowego lub wody 1/4 l. oleju 3 łyżki soku z cytryny 1/3 łyż. soli przyprawy - pieprz ziołowy,kurkum

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Danuta Zarzeczna

Utwórz swoj± wizytówkę
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl





Odszukaj.com - przepisy kulinarne